Tietoturva

iRobotin robotti- ja tietoturva
Me iRobotilla suhtaudumme tuotteidemme turvallisuuteen erittäin vakavasti. Jos olet iRobotin asiakas ja käytät tuotteitamme, löydät tästä kaikki tiedot, jotka sinun tulee tietää iRobot®:n tuoteturvallisuutta koskevista periaatteista.

Usein kysyttyjä kysymyksiä iRobot®-tietoturvasta

Teemme kaikkemme varmistaaksemme, että järjestelmässämme olevia tietoja käytetään yhteen tarkoitukseen: helpottamaan elämääsi iRobot®-tuotteiden avulla. Alta löydät joitakin vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin koskien iRobotin tallentamien tietojen turvallisuutta:

Miten käsittelemme tietojasi?
Kaikkia iRobot®-tuotteistasi kerättyjä tietoja käsitellään huolellisesti ja korkeimmalla turvallisuustasolla tietosuojakäytännön mukaisesti. Tiedot salataan sekä siirron aikana että sen jälkeen. Pääsy tietoihin on tiukasti kontrolloitu ja rajattu vain valtuutetuille henkilöille, jotta he voivat tehdä työtään ja auttaa parantamaan sinun tuotekokemustasi.

Miten tiedot suojataan siirron aikana?
Kaikki verkkoon yhdistetyt iRobot®-tuotteet kommunikoivat iRobot Cloud -palvelun kanssa käyttämällä vahvaa salausta. Käytössämme on tällä hetkellä AES 256-bittinen salaus ja Transport Layer Security (TLS v1.2). Tietojen salausta tehostetaan vahvan identiteetinhallinnan avulla. Kaikilla verkkoon yhdistetyillä Robot®-tuotteilla on omat identiteettinsä, kun ne lähtevät tehtaalta, ja nämä identiteetit todennetaan aina, kun ne muodostavat uuden yhteyden pilveen.

Miten tiedot suojataan siirron jälkeen?Asiakastiedot tallennetaan salattuna iRobot®-pilveen (AWS-laajennus). Asiakastiedoissa on useita salausavaimia, jotka vaihdetaan säännöllisesti, jotta vähennetään tietojen vaarantumisen riskiä, vaikka avain vuotaisikin.

Tietojen tallennus noudattaa alustan suojattuja sovellustietoja koskevia standardeja. Sovelluksen käyttämiä arkaluonteisia tietoja ei tallenneta mobiililaitteeseen, vaan ne siirretään turvallisesti iRobot®-pilveen.

Miten pidämme tuotteemme päivitettynä ja turvallisina?
Turvallisuuspainotteisten kehitysprosessiemme yhteydessä iRobot varmistaa, että valvomme ja noudatamme kaikkia toimittajien ja alan ilmoituksia tuotteissamme käytettyjen järjestelmien ja komponenttien tietoturvakorjauksista. Lisäksi edistämme ja sponsoroimme aktiivisesti yksityisiä bug-bounty-ohjelmia ja hacking-tapahtumia tehdäksemme yhteistyötä laajan yhteisön kanssa tietoturvatutkimuksen alalla, jotta voimme vastuullisesti auttaa iRobotia ratkaisemaan tuotteistamme mahdollisesti löydetyt haavoittuvuudet.

Miten kodin robotit päivitetään turvallisesti?
Kun robotila vaaditaan päivitystä, saavat robotit tiedon saatavilla olevasta päivityksestä, kun ne kommunikoivat pilven kanssa ja muodostavat yhteyden suojattuun sijaintiin ohjelmistopäivityksen lataamiseksi. Yhteys todennetaan sen varmistamiseksi, että kyseessä on virallinen iRobot®-sijainti. Jokainen lataus allekirjoitetaan kryptografisesti sen varmistamiseksi, että kyseessä on virallinen iRobot®-päivitys.

Miten suojaamme HOME-sovelluksen?
HOME-mobiilisovellus on suunniteltu täyttämään käyttöjärjestelmien ja laitteiden valmistajan (Apple iOS, Android, Samsung jne.) määrittämät turvallisuusstandardit. Ja se sisältää edistyneitä sumennustyökaluja, jotka rajoittavat haitallisten käyttäjien purkamista. Mobiilisovelluksia myydään vain laitteiden valmistajien hyväksyttyjen sovelluskauppojen kautta ja käyttäjien tulee asentaa sovellus vain näiltä sivustoilta.

Miten turvaamme kartat ja karttatiedot?
iRobot pitää kotisi karttoja arkaluontoisina ja luottamuksellisina tietoina. Kartat suojataan alan standardien mukaisesti, jotta nämä tiedot on turvattu yhtä vahvasti kuin muut henkilötiedot. Edellä mainittujen standardien, jotka koskevat tiedonsiirron aikana ja sen jälkeen tapahtuvaa salausta, lisäksi pääsy näihin tietoihin on tiukan kontrollin, valvonnan ja säännöllisen tarkastelun alaista. Niihin iRobot®-koneisiin, joilla on pääsy näihin tietoihin, on asennettu ohjelmisto tietovuotoja vastaan, jotta voidaan varmistaa, että tietoja seurataan, kun niitä käytetään asiakastuen ja robottien kehitysprosesseissa.

Kuinka turvallista on käyttää sovellusta, joka ei ole peräisin iRobotilta?
iRobot hyödyntää innovaatioita ja mahdollistaa kolmannen osapuolen ohjelmistojen kommunikoinnin tuotteidemme kanssa silloin, kun niihin liittyvät ohjelmistot tarjoavat oikeat tunnistetiedot. Tämän seurauksena riippumattomat kehittäjät voivat luoda työkaluja ja lisävarusteita, jotka voivat tarjota sinulle parannetun käyttökokemuksen. Vaikka robotiltasi tulevien ja iRobot®-pilveen tallennettujen tietojesi turvallisuus pysyy turvassa, iRobot suosittelee, että vahvistat kolmannen osapuolen asiakirjat, jotka koskevat tietojesi käsittelyä.

Tulevaisuuden tuotteet ja turvallisuus
Turvallisuusuhkaympäristö kehittyy jatkuvasti, kuten myös iRobotin turvallisuus. IRobot kouluttautuu, tutkii ja toteuttaa jatkuvasti prosesseja, jotka parantavat yrityksen osaamista ja yleistä kykyä tunnistaa, reagoida, eristää ja ratkaista yrityksemme ja tuotteidemme turvallisuusongelmia mahdollisimman nopeasti.

Tutustumalla tietosuojakäytäntöömme löydät lisää tietoa periaatteistamme ja lähestymistavastamme, jotka koskevat luottamuksellisuutta ja asiakastietoja.

Mikäli sinulla on kysyttävää, voit lähettää meille sähköpostia info@witt.fi.